Prietenul meu Virtual
filme despre prietenie

Top 10 filme despre prietenie

Mai jos gasiti o  lista cu cele mai bune 10 filme despre prietenie pe care vi le recomand.

1.My Neighbor Totoro (1988)

Despre ce este vorba?

Doua fete se imprietenesc cu un monstru, un spirit al padurii.

De ce sa te uiti la film?

Este un film de animatie din Japonia. Spre deosebire de desenele americane pe care le vedem zi de zi, din cultura asiatica ies desene mult mai originale si pline de emotii, chiar si atunci cand personajele nu vorbesc.

 

2.The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Despre ce este vorba?

Doi baieti, unul evreu si celalalt german se imprietenesc fara sa stie ca in acea perioada, AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, nu aveau voie sa fie prieteni.

De ce sa te uiti la film?

Il recomand tocmai datorita subiectului mai delicat. Lumea inocenta a copiilor si lumea stricta a adultilor. Problema discriminarii care creaza dusmani, nu prieteni.

 

3.Perfetti Sconosciuti (2016)

Despre ce este vorba?

Sapte prieteni se intalnesc sa ia cina impreuna. Se gandesc ca stiu totul despre ei si ca un joc in care citesc cu voce tare mesajele pe care le primesc cat sunt la cina o sa fie amuzant. De aici totul ia intorsatura la care probabil va ganditi deja, iar, pe parcurs, o sa se intample lucruri la care nici nu va asteptati.

De ce sa te uiti la film?

Este un film care te pune pe ganduri. Oare cat de mult dam voie prietenilor sa afle despre noi? Cat de superficiale au devenit relatiile? Si cat de mult simtim ca prietenii ne accepta asa cum suntem?

4.Life (1999)

Despre ce este vorba?

Doua persoane, pe care soartale face sa intre in puscarie pe viata, ajung sa fie cei mai buni prieteni. Ei incearca de fiecare data sa evadeze, si de fiecare data esueaza.

De ce sa te uiti la film?

As recomanda filmul tuturor ce vor sa vada o comedie buna despre prietenie si perseverenta.

5.Hatchi: a dog’s tale (2009)

Despre ce este vorba?

Este povestea de prietenie a lui Hatchi (cainele) si stapanul sau (Richard Gere).

De ce sa te uiti la film?

Este o poveste emotionanta despre loialitate. Un lucru pe care cu siguranta il vezi mai des si mai clar la caini ci nu la pisici. Il recomand celor melancolici si celor care au avut un animal de companie. Pana la sfarsitul filmului o sa plangi si tu si cei alaturi de care o sa vezi filmul.

6.Wishing Stairs (2003)

Despre ce este vorba?

Este un film horror despre doua prietene. Una dintre ele moare, iar cealalta simte ca o sa aiba aceasi soarta.

De ce sa te uiti la film?

Recomand filmul celor care nu sunt fricosi. Filmele asiatice sunt cele mai scary, asa ca vi-l recomand, daca vreti sa vedeti ceva inspaimantator despre prietenie.

7.Cinema Paradiso (1988)

Despre ce este vorba?

Este un film despre un copil care se imprieteneste cu cel care proiecteaza filmele la cinematograf si isi descopera vocatia pentru filme.

De ce sa te uiti la film?

Este un film vechi, dar care surprinde foarte bine cat de mult schimba viata, relatia de prietenie.

8.Stand by Me (1986)

Despre ce este vorba?

Patru prieteni se duc in intr-o calatorie, gen mystery, pentru a gasi victima unui criminal. Pe parcurs aflam mai multe despre cei patru: ce isi doresc, cum se inteleg cu familia, cum se inteleg cu prietenii etc.

De ce sa te uiti la film?

Este un film care surprinde foarte bine relatia de prietenie. Atunci cand ceilalti nu au incredere in tine, prietenii iti sunt mereu aproape si iti dau curajul ca o sa reusesti in viata. Si cand viata este grea, o sa ai mereu un prieten alaturi.

9.Good Will Hunting (1997)

Despre ce este vorba?

Un tanar descopera ca are cunostinte exceptionale pentru matematica si este trimis la psiholog sa-si rezolve problemele de interactiune cu ceilalti.

De ce sa te uiti la film?

Desi relatia de prietenie este pusa intr-un plan secundar, recomand acest film pentru ca pune accentul pe o problema importanta in orice interactiune. Intr-o lume asa de agitata, uitam sa apreciem lucrurile marunte ce ni se intampla si uitam sa apreciem oamenii de langa noi.

10.Take Care of My Cat (2001)

Despre ce este vorba?

Patru prietene, fiecare incercand sa-si rezolve problemele din viata personala, pastreaza legatura de prietenie printr-o pisica. Este un fel de  The Sisterhood of the Traveling Pants, dar mai bun.

De ce sa te uiti la film?

Il recomand pentru ca este vorba despre cum pastrezi relatia de prietenie si, in acelasi timp, sa reusesti in viata. Este o problema complexa pe care toata lumea o are la un moment dat.

 

Sper ca ti-au placut sugestiile mele.

Iti doresc vizionare placuta alaturi de prieteni!

Si te mai astept pe blog si pentru alte articole interesante despre prietenie.

Tot aici pe blogul Prietenul meu virtual gasesti si recomandari de: melodiicarticitate si alte informatii despre prietenie.

 

1 comment