Prietenul meu Virtual

Politica de confidentialitate

Gasiti aici politica de confidentialitate a blogului Prietenul meu virtual conform noilor reglementari normelor impuse de Uniunea Europeana si legislatia in vigoare din Romania.

1. Care sunt datele cu caracter personal

Acestea sunt prevazute conform drepturilor fundamentale ale omului, Art. 8, Alin. 1 “Cartea drepurilor fundamentale a Uniunii Europene” si Art. 16. Alin. 1 din “Tratatul privind functionarea Uniunii Europene”.

Conform Articolului 4 –Definitii. Date cu character personal “inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoan fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi nume, un numar de identitate, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specific, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.”

 

2. Drepturile tale ca utilizator

Conform modificarilor legislative privind protectia datelor personale si prelucrarea acestora, datele dumneavoastra pot fi utilizate doar cu consimtamantul dumneavoastra si numai in conditiile alese de dumneavoastra. Cu exceptia unei anchete juridice in conformitate cu dreptul Uniunii Europene in care datele cu caracter personal sunt cerute.

In caz de nerespectare a acestor drepturi, atat persoanele care gestioneaza datele, cat si cei care le proceseaza (de exemplu cei care ofera servicii de hosting sau Cloud), sunt penalizati conform legislatiei in vigoare si conform gravitatii actului savarsit.

 

Ca utilizator ai dreptul la:

  • acces la datele tale personale (prin solicitare puteti afla care sunt datele pastrate de site, cum sunt procesate, unde si in ce scop.)
  • modificare conditiilor de utilizare a datelor personale.
  • stergerea datele dumneavoastre de pe acest site
  • portarea datelor (aveti dreptul de a cere datele intr-un format prestabilit pentru a-l trimite unui alt procesator de date) – asta e valabil doar la firme de social media, banci sau alte institutii publice

 

Consimtamantul tau poate fi primit doar prin bifarea conditiilor in care se pot utiliza datele tale de pe blog dintr-un formular de pe acest blog.

 

3. Ce informatii colecteaza blogul?

Colectam: numele, e-mail-ul si date legate de interactiunea cu blogul (ce articole ai vizionat si timpul in care ai stat pe blog). Aceste date intra sub protectia legii Uniunii Europene conform careia aceste date sunt confidentiale si se pot utiliza doar cu acordul utilizatorului numai in scopurile in care acesta a emis acordul electronic.

 

4. Cum utilizam datele?

Utilizam aceste date doar cu permisiunea dumneavoastra in scopul inbunatatirii experientei online pe acest blog si pentru a va tine la curent cu noile articole aparute.

Prietenul meu virtual va respecta dreptul la intimitate. Nu vom folosi niciodata si sub nici o forma datele dumneavoastra de contact sau informatiile pe care ni le trimiteti in alte scopuri in afara de scopul pentru care au fost trimise si nu le vom impartasi niciodata unor terte persoane sau companii.

 

5. Cine are acces la aceste date?

Prietenul meu virtual si colaboratorii de utilizare a datelor (Mailerlite si Google Analytics) sunt singurii destinatari ai informatiei colectate de pe acest site. Nu vom vinde, oferi sau inchiria aceaste informatii unor terte persoane sau companii sub nici o forma, decat in cazul in care ne vor fi solicitate de autoritatile statului roman prin mandat judiciar.

 

6. Formularul de contact

Pentru a ne contacta, utilizatorul trebuie sa completeze un formular de contact in care sa ofere anumite informatii (nume, si adresa de email). Aceasta informatie este utilizata numai pentru a contacta utilizatorul in legatura cu eventuale intrebari sau sugestii pentru site.

 

7. Newsletter

Utilizatorul are dreptul sa se aboneze/ dezaboneze la/de la newsletter. Orice modificare a informatiilor referitoare la Prietenul meu virtual va fi prezentata pe acest site. Daca utilizatorul doreste sa primeasca newsletter-ul blogului, vom cere informatii cum ar fi numele si adresa de e-mail.

 

8. Securitate

Acest site isi ia toate precautiile pentru a proteja informatiile utilizatorilor. Cand utilizatorii ofera informatii personale prin intermediul site-ului, aceasta informatie este protejata atat online cat si off-line.

 

9. Anuntarea modificarilor

Daca decidem sa ne schimbam politica, vom afisa aceste schimbari pe pagina noastra principala astfel incat utilizatorii nostri sa fie intotdeauna informati cu privire la informatiile pe care le colectam, cum le utilizam si in ce circumstante, daca exista, le facem publice. Daca decidem sa utilizam informatii personale in alte scopuri sau modalitati decat cele prezentate la momentul in care au fost inregistrate, ii vom anunta pe utilizatori prin intermediul unui e-mail. Utilizatorii vor putea sa fie sau nu de acord cu utilizarea informatiilor in alte scopuri. Vom utiliza informatiile in concordanta cu politica sub care informatiile au fost culese.

 

10. Stergerea informatiilor personale din baza noastra de date

Utilizatorii pot decide sa ne ceara sa le stergem informatiile personale din baza noastra de date. Pentru aceasta este necesar un email la Prietenul meu virtual cu subiectul “stergere date personale”. Utilizatorul va fi anuntat printr-un email ca datele au fost sterse.

 

11. Cadru legal

Toate prevederile acestui act sunt construite pentru a urma prevederile legilor din Romania si vor fi interpretate conform legilor romanesti in vigoare.