Prietenul meu Virtual
cum alegem cadoul perfect

Cadoul perfect – cum il alegem

Fie ca este o aniversare, un eveniment sau pur și simplu vrei sa arati persoanelor care iti sunt dragi cat de mult le apreciezi, te poti confrunta cu aceeasi problema, cum alegi cadoul perfect?

Cele trei lucruri de care trebuie sa ti seama atunci cand faci un cadou unei persoane sunt:

1. In ce fel de relatie esti cu persoana respectiva 

Iti este parinte, sora, frate, prieten, iubit, iubita, ruda, sef, coleg de munca, sau nu o cunoasti de mult timp?

In functie de acest lucru cadoul poate sa fie: mai personal (produse de ingrijire personala, cadouri personalizate, cadouri in functie de ceea ce ii place persoanei respective etc.) sau poti alege un cadou oficial (cele care tin mai degraba de statutul persoanei, profesia ei, amintiri din vacante fara conotati sexuale, cadouri pentru casa, cadouri in functie de anotimp).

2.Varsta persoanei

In functie de asta poti oferi: unui copil ceva dulce, colorat sau jucarie; unui tanar obiecte pentru a se distra, a invata si a-si dezvolta abilitatile; pentru persoanele mature cadourile potrivite sunt obiectele ce le vor utiliza pentru a face ceva sau pur si simplu pentru deconectare de griji (obiecte decorative); iar pentru varstnici cadourile potrivite sunt cele de pastrat amintiri  (albume, rame foto, calendare personalizate etc.).

3. Genul persoanei

Singura diferenta in ceea ce priveste genul, cand vine vorba de cadouri, este ca femeile sunt mult mai atente la detali cand vine vorba de cum e ambalat cadoul, pe cand barbatul este mai pragmatic si pune accentul mai mult pe continut.

Cele trei sub puncte de mai sus sunt generalitati despre lucrurile de care sa tii seama cand alegi un cadou, insa, se poate ca persoanei careia vrei sa-i faci un cadou sa i se potriveasca un cadou diferit fata de varsta sau genul ei. Dar, de primul punct (relatia pe care o ai cu persoana respectiva) trebuie mereu tinut seama cand alegi un cadou.

Cand faci un cadou cuiva, important este sa intri in pielea persoanei respective si sa-ti imaginezi ce poate sa ii placa in functie de conversatile pe care le-ai avut cu ea, ce ii place sau ce nu ii place. Daruieste ce-i place persoanei respective nu ceea ce ti-ar placea tie sa primesti.

 

Multumesc, si sper ca a fost de ajutor articolul.

Nu uita sa dai share la articol daca ti-a placut.

Sursa foto: Unsplash

1 comment

  • bun ghid 🙂 eu am o mare problema cand vine vorba de ales cadouri si asta din cauza faptului ca nu prea cunosc in detaliu oamenii. si pe care-i cunosc sunt niste suciti :)) nu stii la ce sa te astepti :))