Entertainment

Cadoul perfect – cum il alegem

Fie ca este o aniversare, un eveniment sau pur și simplu vrem sa aratam persoanelor care ne sunt dragi cat de mult le apreciem, ne confruntam cu aceeasi problema, cum alegem cadoul perfect?

 

 NOU ARTICOL AUDIO PENTRU  CEI OCUPATI

 

    Ce cadou sa daruiesc?

Cele trei lucruri de care trebuie sa tinem seama atunci cand facem un cadou unei persoane sunt:

1. In ce fel de relatie sunt cu persoana respectiva 

Imi este parinte, sora/frate, prieten, iubit/iubita, ruda, sef, coleg de munca, sau nu ne cunoastem de mult timp?

In functie de acest lucru cadoul poate sa fie:

 • mai personal (produse de ingrijire personala, cadouri personalizate, cadouri in functie de ceea ce ii place persoanei respective)
 • sau putem alege un cadou oficial (cele care tin mai degraba de statutul persoanei, profesia ei, amintiri din vacante fara conotati sexuale, cadouri pentru casa, cadouri in functie de anotimp).

2.Varsta persoanei

 • Unui copil poti sa ii cumperi dulciuri, jucarii sau carti viu colorate.
 • Unui tanar poti sa ii cumperi obiecte pentru a se distra, a invata si a-si dezvolta abilitatile.
 • Pentru persoanele mature cadourile potrivite sunt obiectele ce le vor utiliza pentru a face ceva sau pur si simplu pentru deconectare de griji (obiecte decorative).
 • Iar pentru varstnici cadourile potrivite sunt cele de pastrat amintiri  (albume, rame foto, calendare personalizate etc.).

3. Genul persoanei

Singura diferenta in ceea ce priveste genul, cand vine vorba de cadouri, este ca femeile sunt mult mai atente la detalii cand vine vorba de cum e ambalat cadoul, pe cand barbatul este mai pragmatic si pune accentul mai mult pe continut.

Cele trei sub puncte de mai sus sunt generalitati despre lucrurile de care sa tii seama cand alegi un cadou, insa, se poate ca persoanei careia vrei sa-i faci un cadou sa i se potriveasca un cadou diferit fata de varsta sau genul ei. Dar, de primul sub punct (relatia pe care o ai cu persoana respectiva) trebuie mereu tinut seama cand alegi un cadou.

Cand faci un cadou cuiva, important este sa intri in pielea persoanei respective si sa-ti imaginezi ce poate sa ii placa in functie de conversatiile pe care le-ai avut cu ea, ce ii place sau ce nu ii place.

Daruieste ce-i place persoanei respective nu ceea ce ti-ar placea tie sa primesti.

cadoul_potrivit

Multumesc, si sper ca a fost de ajutor articolul.

Bonus pentru cititori: Descarca 2 modele de felicitari printabile si 4 etichete pentru cadourile tale.

Le gasesti aici si aici.

Da share la articol daca ti-a placut.

1 Comment

 1. Alex Ciocan

  19 ianuarie 2016 at 3:13 PM

  bun ghid 🙂 eu am o mare problema cand vine vorba de ales cadouri si asta din cauza faptului ca nu prea cunosc in detaliu oamenii. si pe care-i cunosc sunt niste suciti :)) nu stii la ce sa te astepti :))

Leave a Reply