Prietenul meu Virtual
carti despre prietenie

Top 10 carti despre prietenie

Mai jos aveti 10 carti despre prietenie pe care le recomand.

1.Cuore de Edmondo de Amicis

Este una dintre cartile mele de capatai. Spune povestea unui baietel din Italia dintr-o familie mai instarita. Enrico este sfatuit de tatal sau sa afle mai multe despre colegii lui de la scoala si de aici pornesc prieteniile, povestile si sfaturile de viata. Recomand cartea tuturor, dar in special celor care nu prea apreciaza ce au.

 

2.Friendship de Emily Gould

Cartea vorbeste despre prietenia dintre doua persoane pe la treizeci de ani. Este perioada in care poti sa te instrainezi de prieteni datorita „probelor de maturitate” prin care trece toata lumea (cariera, schimbarea locului in care stai etc.). Recomand cartea deoarece trateaza un subiect important, si anume, cum tii echilibrul intre a deveni „un om pe picioarele tale” si in acelasi timp cum pastrezi relatia de prietenie.

 

3.Is Everyone Hanging Out Without Me?  de Mindy Kaling

Scriitoarea, care este si actrita de comedii, a scris aceasta carte in care vorbeste din experienta ei de viata despre prietenie si principiile ei cele mai importante. Are istorioare cu lucruri amuzante dar are si sfaturi despre cum ar trebuii sa fie un prieten.

 

4.Ciresarii de Constantin Chirita

Este o carte cunoscuta mai mult pentru aventurile prin care trec cei sapte prieteni Victor, Ionel, Dan, Maria, Ursu, Tic si Lucia. Dar este interesanta si dinamica din grup. Felul in care se completeaza unul pe altul si cum reusesc sa rezolve de fiecare data misterele.

 

5.The Interestings de Meg Wolitzer

Este o carte ce urmareste un grup de tineri, unii dintre ei devenind foarte de succes la maturitate, altii nu. Cartea atinge subiecte ca gelozia si maturitatea in relatia de prietenie.

 

6.Breaking the Male Code: Unlocking the Power of Friendship de Robert Garfield

Aceasta carte vorbeste despre relatiile de prietenie si este adresata in principal barbatior. Robert Garfield vorbeste, atat din postura de psihoterapeut, cat si experienta sa personala despre ce inseamna sa fi cu adevarat prieten.

 

7.The Fault in Our Stars de John Green

Cartea, dupa care a fost facut si un film, vorbeste de povestea unei tinere diagnosticate cu cancer. Cartea este de o mie de ori mai buna decat filmul, asa ca va recomand sa incepeti cu ea. Este o carte care o sa va faca sa plangeti si sa radeti. O sa gasiti lucruri intelepte despre relationare, lucrurile care conteaza cu adevarat in viata si multe altele.

 

8.Little women de Louisa May Alcott

Ca si The fault in our stars, a fost facut un film dupa carte. Autoarea spune povestea a patru surori, total diferite, care cresc in perioada celui de-al doilea razboi mondial. Desi cele patru fete sunt surori, relatia de prietenie are adeseori foarte multe lucruri in comun cu aceasta „legatura frateasca”. Cartea acopera o gama larga de subiecte: razboi, casnicie, cariera, relatii etc.

 

9.The Outsiders de S.E. Hinton

Cartea spune povestea unui tanar, nou venit in oras. Au loc tot felul de altercatii intre el si o gasca de tineri mai instariti, iar lucrurile iau amploare. Recomand cartea deoarece povestea pune in plan relatia de prietenie, loialitatea prietenilor, gelozie si diferentele dintre clasele sociale.

 

10.The 5 Love Languages Single Edition de Gary D Chapman

Desi initial cartea a fost scrisa pentru cupluri, informatia este valabila pentru orice fel de interactiune. Fie ca este vorba de prietenie, relatia de colegialitate, sau in familie, fiecare doreste sa fie iubit si isi manifesta iubirea. Problema este ca nu toti ne dorim sa primim acelasi tip de iubire, sau sa oferim acelasi tip de iubire.

Unii isi manifesta afectiunea spunand lucruri afectuoase, altii prefera cadourile, unii vor ajuta persoana la care tin, altii ofera timp petrecut cu acea persoana si ceilalti atingeri, imbratisari etc.

Cartea o sa te ajute sa-ti dai seama ca de fapt primesti iubire, insa nu asa cum vrei tu. Si de aceea sunt persoane care se plang ca nu sunt iubite, respectate etc.

 

Sper ca ti-au placut recomandarile.

Tot aici pe blogul Prietenul meu virtual gasesti si recomandari de: filme, melodii, citate si alte informatii despre prietenie.

1 comment