Prietenul meu Virtual
carti ce merita sa fie citite

Top 10 carti ce merita sa fie citite

De multe ori suntem inconjurati de carti dintre care nu stim ce sa alegem. Aici aveti o lista de 10 carti ce merita sa fie citite macar o data-n viata.

De multe ori suntem inconjurati de carti dintre care nu stim ce sa alegem. Ne uitam la titlu, rasfoim un pic si citim cuprinsul, iar apoi decidem daca este ceea ce cautam sau nu.

Nu pot sa spun ca am avut din totdeauna placerea de a citii, dar imi amintesc foarte clar cand am prins drag de carti:

Parintii mei ma mai puneau sa citesc cate o carte in afara de ceea ce imi recomandau profesorii, dar imi faceam de lucru cu altele…

Pana intr-o zi … cand tata a luat o carte si a zis ca imi citeste el povestea. Mi-a citit cateva pagini si mi-a zis ca o sa-mi citeasca restul in alta zi.

Am asteptat sa vina sa-mi citeasca, dar tata nu mai venea si eu eram curioasa cum continua povestea.

Daca am vazut ca nu vine, mi-am luat inima in dinti, m-am dus la tata si i-am zis: „tata nu-mi mai citesti din cartea care am inceput-o?”

Si atunci tata mi-a spus: „da’ tu nu poti sa citesti?”

…… si de atunci citesc.

Sunt multe persoane care spun ca nu au timp de citit. Eu una nu pot sa spun ca am prea mult timp, dar, cand vreau cu adevarat ceva imi fac timp.

 

Ce carti recomand?

1. Pentru copii „Cuore” de Edmondo de Amicis

Este o carte care vorbeste despre prietenie si despre felul in care vad copii lumea si cum vad adultii lumea. Iar prin intermediul personajului principal Enrico, copii vor avea ce invata.

 

2. Pentru adolescenti „O mie si una de nopti„.

Sunt mai multe volume cu povesti despre virtuti, povesti cu teme sexuale si despre relatia de cuplu.  Sunt povesti cu invataturi de viata, povesti care te vor pune sa vezi viata din multe perspective. Si cu siguranta te vor ajuta sa cunoşti mai multe despre oameni si despre tine.

 

3. Pentru iubitorii de SF-uri „Zona crepusculara„.

O poveste ce-ti v-a face pielea imitatie de gaina si te v-a face sa te gandesti mai bine la ce ganduri si perceptii ai despre ce te inconjoara.

 

4. Pentru iubitorii de carti cu enigme „Zece negri mititei” de Agatha Christie.

Este o carte ce te v-a inspaimanta datorita cantecelului (cu acelasi titlu ca si cartea). Este povestea a 10 persoane care mor exact ca in cantecel, numai ca nu sti cine v-a muri si cine este criminalul.

5. Pentru autodezvoltare „Tata bogat, tata sarac” de Robert Kiyosaki.

Este o carte despre gandirea omului bogat ce duce la bogatie si a omului sarac ce duce la saracie.

6. Pentru iubitorii de teatru si comedii „Sluga la doi stapani” de Carlo Goldoni.

Este amuzanta si cu un limbaj simplu de inteles pentru cei ce vor sa se destinda dupa o perioada in care au depus mai mult efort intelectual.

 

7. Pentru iubitorii de drame „Coliba unchiului Tom” de Harriet Beecher Stowe.

Este o carte ce ilustreaza viata sclavilor negrii prin povestile de viata ale lui Tom, un sclav batran ce isi accepta destinul de vesnic sclav.  Si povestea Elizei, o tanara mama, care pentru copilul ei si pentru un destin mai bun e capabila de orice.

8. Pentru cei care vor sa citeasca o carte romaneasca „Scrisori imaginare” de Octavian Paler.

O carte ce prezinta teme filozofice sub forma unor povestiri sau dialoguri cu persoane celebre din trecut (scriitori, pictori, filozofi, etc.).

 

9. Pentru cei ce doresc sa-si cunoasca valoarea, tot o carte de autodezvoltare „Distrugand barierele timpului” de Mike McDermen si Donald Cowper.

O carte despre cum sa te promovezi pe tine si serviciile sau produsele pe care le oferi.

10. Pentru cei ce iubesc dramele si misterul „La rascruce de vanturi” de Emily Bronte.

O carte ce te v-a face curios sa afili povestea fantomei Catherinei.

 

Sper ca ti-au placut recomandarile mele. Pentru alte recomandari de carti am si o lista cu Top 10 carti despre prietenie.

Nu uita sa dai share si sper sa ne revedem cu bine data viitoare cu un nou articol interesant.

 

2 comments