Prietenul meu Virtual
jocuri de craciun

Jocuri de Craciun

Se apropie Craciunul si nu stii ce sa faci pentru a te distra cu prietenii sau familia? Ai aici 30 de jocuri de Craciun.

Pentru ca toti sa se simta bine la petrecerea de Craciun, am adunat aici o lista cu idei de jocuri specifice perioadei.

Aceste activitati se pot desfasura indiferent de varsta. Pot sa fie activitati pentru cei mici dar si pentru adulti. Toate sunt create de mine. Sper sa va placa si sa aduca spiritul craciunului la petrecerile voastre.

Pentru fiecare idee este prezentat si cum se joaca.

 

Jocuri pentru petrecerea de Craciun

1. Impodobeste bradul: Pentru acest joc ai nevoie de globulete si alte decoratiuni de brad. Se fac echipe de cate doua persoane, unul o sa fie bradul si celalalt o sa fie cel care-l impodobeste. Se da acelasi numar de decoratiuni pentru fiecare echipa si se da startul. Cine termina primul de impodobit bradul, castiga.

2. Ghiceste ce este in cutie: Fiecarei persoane i se da cate o cutie care contine un obiect inauntru. Persoanele care participa la joc trebuie sa ridice, sa miste cutia si sa ghiceasca ce este inauntru. Cel care ghiceste primul castiga. Jocul se poate desfasura si cu adevaratele cadouri pe care le primeste persoana respectiva.

3. Adevar sau provocare de Craciun: Atasat aici ai cartonase cu idei pentru Adevar sau provocare de Craciun. Poti sa le printezi sau sa le citesti direct. Ca si „Adevar sau provocare” clasic se intreaba cate o persoana ce alege dintre aceste doua lucruri. Si in functie de asta, primeste o intrebare la care trebuie sa zica adevarul, sau o provocare pe care trebuie sa o faca.

4. Sedinta foto: Atasat aici ai un document cu masti specifice de Craciun pe care le poti printa, decupa si folosi in sedintele tale foto de Craciun. Pentru a fi mai amuzant, poti sa faci poze in pozitii haioase. Pentru alte documente printabile de Craciun ai aici Giveaway de Craciun.

5. Omul de zapada: Pentru acest joc ai nevoie de hartie igienica, un morcove, un fular, o carioca, o caciula si un bat. Se fac echipe de cate doua persoane, una o sa fie omul de zapada si cealalta cea care face omul de zapada. Hartia se infasoara in jurul omului de zapada, morcovele se tine in gura, cu carioca se fac ochii si trei nasturi pe hartia infasurata. Se pune fularul, caciula si batul. Echipa care termina prima castiga.

6. Mos Gerila: Se da fiecarei echipe un rand de haine, bluze, pantaloni, caciula, fular etc. Se fac echipe de doua persoane. Una o sa fie Mos Gerila iar cealalta o sa fie cea care o imbraca. Cine termina cel mai repede hainele, castiga. Atentie!!! Daca ii dai persoanei sa tina in maini un rand de haine nu este considerat ca persoana este imbracata cu hainele respective.

7. Secret Santa Clouse: Se fac biletele cu fiecare persoana de la petrecerea de Craciun si se pun intr-o caciula. Fiecare alege un biletel si trebuie sa-i faca un cadou persoanei respective. Toata lumea pune cadoul in acelasi stil de punga. Poti incerca sa ghicesti cine a fost Secret Santa pentru tine dupa impartirea cadourilor.

8. Gaseste cadoul: Se pregateste o cutie de cadou care este ascunsa undeva prin casa. Persoana care gaseste prima cutia primeste si cadoul.

9. Intrebari legate de filmele de Craciun: Ai atasat aici cateva intrebari pe care le poti folosi. Se poate juca formand echipe sau individual. Cine ajunge primul la 5 raspunsuri corecte castiga si poate sa dea o pedeapsa persoanei cu punctajul cel mai mic.

10. Cate globulete are bradul: Acest joc poate sa fie folosit ca incalzire pentru invitati. Pune-i sa ghiceasca cate globulete sunt in bradul impodobit. Cine este cel mai aproape de raspunsul corect castiga.

11. Siragul: Se pot face echipe sau se poate juca individual. Participantii trebuie sa faca din fasii de hartie si lipici un sirag timp de un minut. Cine il face cel mai lung, fara sa fie desprins, castiga.

12. Intrecerea cu lingurita si globuletul: Ca si jocul cu intrecerea cu lingurita si oul, in acest joc se foloseste un globulet de brad. Cine ajunge primul la finish cu globuletul, fara sa-l fi scapat si spart, castiga.

13. Ho-Ho-Ho: Ghiceste melodia care este cantata de o persoana care foloseste doar cuvantul ho pentru a canta. Cine ajunge prima la 10 melodi ghicite, castiga. Ai aici o lista pe care o poti folosi. Sau poti scrie tu nume de melodi pe biletele. Persoana care alege biletul trebuie sa cante melodia si ceilalti trebuie sa ghiceasca. Dintre aceste jocuri de craciun Ho-Ho-Ho mai poate sa fie jucat cu pedepse pentru cel care pierde sau melodii si pe alte teme in afara de craciun.

14. Scrisoare pentru Mos Craciun: Fiecarei persoane participante i se da cate o foaie si un pix sau creion. Cine scrie cea mai frumoasa scrisoare pentru Mos Craciun, castiga.

15. Intrecerea cu saniuta: Activitatea se desfasoara afara. Fiecare persoana are o saniuta si incearca sa ajunga prima la finish pentru a castiga. Activitatea se poate desfasura si in casa facand echipe de cate doi. O persoana sta pe un prosop sau covoras si alta persoana trage persoana respectiva.

16. In coarnele renului: Pe o cutie se prind doua bete care o sa fie coarnele renului. Persoanelor participante li se da un numar egal de covrigei pe care trebuie sa-i arunce de la o anumita distanta si sa treaca prin unul dintre bete. Cel care nimereste cei mai multi covrigei castiga.

17. Pune nasul lui Rudolf: Pe o bucata de carton sau coala, se deseneza capul unui ren. O persoana legata la ochi trebuie sa prinda nasul rosu al renului (un cerc rosu lipicios pe spate) exact unde este conturat ca trebuie sa stea nasul. Persoana poate sa primeasca de la echipa sa indicatii (la stanga, la dreapta, mai sus, mai jos). Cine reuseste in cel mai scurt timp sa faca asta, castiga.

18. Despacheteaza cadoul: Cei care participa la joc o sa primeasca o pereche de manusi de bucatarie si trebuie sa-si despacheteze cadoul cat mai repede cu manusile puse. Daca aveti doar o pereche de manusi puteti lasa persoanele pe rand sa participe, notand timpii fiecarei persoane.

19. Umple ciorapul: Fiecare persoana participanta trebuie, legata la maini, sa ia cu gura bomboane infoliate de craciun si sa le puna in ciorapul decorativ de craciun. Cine termina de pus toate bomboanele care i se dau, castiga.

20. In echilibru: Deasupra unei cani se pune un bat. Marginile batului trebuie sa ramana in aer de o parte si de alta a canii. Se fac echipe de cate doi. Fiecare persoana trebuie sa puna pe partea sa de bat cate un globulet astfel incat batul sa nu se dezechilibreze si globuletele sa nu cada. Cine termina de pus toate cele 10 globulete date (5 pentru o margine a batului si cinci pentru cealalta), castiga.

21. Saruta-l pe Mos Craciun/Saruta Craciunita: Persoanele participante trebuie sa alerge cu un vasc de la o persoana la alta si sa adune cati mai multi pupici intr-un minut. Cine aduna cei mai multi castiga.

22. Bomboane de ciocolata: Se da fiecarei persoane care participa, un numar egal de bomboane care trebuie aruncate, de la o anumita distanta, intr-o cana. Cine termina primul de aruncat cel mai mare numar de bomboanele in cana, castiga.

23. Mos Craciun spune sa …: Ca si jocul „Simon says” trebuie sa faci ceea ce spune Mos Craciun atunci cand persoana aleasa sa fie mosul foloseste replica „Mos Craciun spune sa …”. Daca faci ceea ce ti se spune, fara sa fii fost folosita replica „Mos Craciun spune sa …”, pierzi.

24. Impresioneaza-l pe Mos Craciun: Iti mai amintesti de copilarie ca pentru a primi un cadou de la Mos Craciun trebuia sa spui o poezie sau cantecel? In acest joc trebuie sa-i arati mosului talentul tau. Cea mai talentata persoana castiga.

25. Desen de Craciun: Participantii sunt legati la ochi, li se da o foaie si un creion sau pix. Se da o tema de Craciun. Cine reuseste sa deseneze cel mai bine legat la ochi, castiga.

26. Fuga cu cadoul: Fiecarui participant i se da un numar egal de cutii pe care trebuie sa le tina in mana si sa alerge cu ele. Daca inaltimea cutiilor depaseste pe cea a persoanei care alearga, este si mai bine. Cine ajunge prima la finish cu toate cutiile castiga.

27. Ajutoarele lui Mos Craciun: persoanele care participa trebuie sa impacheteze cu ambalaje de cadou cinci obiecte. Cine termina prima, castiga.

28. Ursuletul iubitor: Se da un ursulet din mana in mana persoanelor din incapere si li se cere sa pupe ursuletul. Dupa ce termina toata lumea sa pupe ursuletul li se cere persoanelor sa pupe persoana din dreapta lor in locul in care au pupat si ursuletul.

29. Caciulita jos: Celor care vin la petrecere li se da cate o caciulita de craciun, pe care trebuie sa o tina pe cap pana cand gazda petrecerii isi da caciulita jos. Aceasta isi da caciuliata jos, la un moment dat, foarte discret. Cine este ultimul care-si da seama si ramane cu caciulita pe cap pierde.

30. Concurs de glume: Incearca sa gasesti o continuare amuzanta la frazele de mai jos:

  • Care au fost primele cuvinte ale lui Isus? …
  • Mos Craciun si Mos Nicolae se intalnesc pe drum …
  • De ce a ramas Iosif cu Maria? …
  • Ce cadou ar fi adus magii lui Isus, daca ar fi trait in zilele noastre? …
  • De ce are Rudolf nasul rosu? …

Castiga competitia cine a avut cele mai bune glume pentru aceste fraze.

 

Sper ca ti-au placut aceste jocuri de craciun si ti-au incalzit petrecerea. Pentru alte sugestii de jocuri iti recomand si: Jocuri pentru aniversari, jocuri pentru prieteni, jocuri pentru cupluri si jocuri de Halloween.

Sursa foto: Pixabay.

Add comment