Prietenul meu Virtual
momente minunate

Momente minunate de trait intr-o viata

Care sunt aceste momente minunate ce merita traite? Afla aici experientele pe care fiecare dintre noi merita sa le traiasca macar o data in viata.

La unul dintre cursurile mele legate de Terapie de cuplu si familie, ni s-a prezentat un caz fictiv al unui cuplu. Cei doi se certau in fata terapeutului si isi reprosau unul celuilalt tot felul de lucruri, fiecare asteptandu-se ca terapeutul sa ii ia partea. Totusi, terapeutul nu a facut acest lucru. Ci i-a intrerupt din reprosuri si i-a intrebat:”- Dar ce iti place la partenerul tau? Ce te-a atras la el,  ce gesturi frumoase face pentru tine?”. Cuplul a ramas surprins si fiecaruia ii era foarte greu sa-si dea seama ce lucruri frumoase face celalalt pentru el. … Insa, incetul cu incetul, cei doi au inceput, ajutati de terapeut, sa vada acele momente frumoase petrecute alaturi de persoana iubita.

Cam asa este cu fiecare dintre noi. De multe ori suntem orbi la lucrurile minunate din viata noastra si ne concentram pe lucrurile rele, pe lucrurile care nu merg bine. De aceea suntem nefericiti, nu ne dam seama de propria valoare, simtim ca nu am facut nimic, ca totul e in zadar si devenim fatalisti.

Ce anume ne opreste sa recunoastem momentele placute din viata noastra?

Nu recunoastem momentele minunate din viata noastra pentru ca:

1. Ne-am obisnuit sa primim acel lucru. De exemplu: in cazul mamei care iti face mancare si curat, de multe ori uiti sa-i multumesti pentru grija ei. Si iei ceea ce ti se ofera ca binemeritat, fara sa simti ca este nevoie sa apreciezi asta.

2. Ne concentram pe lucrurile care merg rau. Putem face acest lucru datorita preconceptilor ca: nimeni nu ma iubeste, nimeni nu ma apreciaza, nimeni nu ma intelege etc. Si cand intalnim pe cineva care ne iubeste, ne apreciaza si ne intelege, minimalizam gesturile lor. Facem asta pentru ca este sunt opusul a ceea ce credem noi despre „realitate”.

3. Suntem axati pe a face cat mai multe lucruri. Dar nu ne facem timp pentru a ne bucura de reusitele si micile noastre succese. Stiu ca ar putea fi dificil pentru unele persoane sa recunoasca momentele minunate din viata lor, de aceea am facut o lista cu momente ce fiecare ar trebuii sa le traiasca macar o data in viata sa si sa le recunoasca.

Deci, care sunt aceste momente?

1. Sa intalnesti oameni uimitori care iti schimba viata.

via GIPHY

2. Sa simti ca in sfarsit faci parte acolo unde esti.

via GIPHY

3. Sa gasesti persoana care te iubeste asa cum esti.

via GIPHY

4. Sa iubesti si sa dai voie si celorlalti sa te iubeasca.

via GIPHY

5. Sa apreciezi si sa fii apreciat.

via GIPHY

6. Sa asculti si sa fii ascultat.

via GIPHY

7. Sa simti ca ceea ce faci este important.

via GIPHY

8. Sa fii deschis la a cunoaste si a incerca lucruri noi.

via GIPHY

9. Sa te simti in siguranta.

via GIPHY

10. Sa simti ca totul o sa fie bine.

via GIPHY

11. Sa ai cui impartasi gandurile, problemele, grijile si planurile tale de viitor.

via GIPHY

 

Nu e usor sa gasesti prieteni de suflet carora sa le impartasesti ceea ce cunosti si ai trait, insa cautarea merita tot efortul.

Pentru a te bucura la maxim de viata ta iti recomand si 10 sfaturi pentru o viata mai buna.

Da share la articol pentru a-i ajuta si pe cei dragi tie sa identifice momentele minunate din viata lor.

Sursa foto: Unsplash

2 comments